Is het pijnlijk

Er zijn verschillende soorten Shockwave apparaten. Momenteel worden in enkele ziekenhuizen de grotere apparaten gebruikt. Behandeling met deze gefocusseerde shockwave is erg pijnlijk, ondanks dat er lokale verdoving wordt gebruikt. Het behandelresultaat wordt vaak al na 2-3 behandelingen bereikt. De Piezoson100Plus en Piezowave bij ons in de praktijk zijn beide gefocusseerde shockwaveapparaten, maar de prikkel is iets milder. Er komt geen verdoving aan te pas. Een voordeel is dat de te behandelen plek door het werken met deze pulsen goed kan worden gelokaliseerd.
Hierdoor is deze apparatuur makkelijker in gebruik. De klant voelt een duidelijke pijnsensatie, die zonder verdoving is vol te houden. Een behandeling met Shockwave Therapie is niet pijnloos. U voelt, met name in het begin korte pijnlijke pulsen die na een tijdje minder worden. De intensiteit wordt dan langzaam opgevoerd. Over het algemeen ervaart men de eerste behandeling als vervelend.

Na zeven tot tien dagen volgt de tweede behandeling en die is, vergeleken met de eerste behandeling, meestal minder pijnlijk. Omdat als gevolg van de behandeling de aandoening geneest zult u bij vervolgbehandelingen merken dat de behandeling minder vervelend wordt.


Neem contact met ons op

Ga naar contact
Onderdeel van Wagenmakers healthcare